Benefitet

 • Bëhesh pjesë e një komuniteti me të cilin ndan interesa të përbashkëta, të ndihmojnë dhe i ndihmon në avansim personal dhe profesional.
 • Mëson teknologjitë moderne të fjalës së fundit, me të cilat do të jesh në mundësi që i pavaruar të krijosh ueb sajte dhe aplikacione nga zero deri në produkt final.
 • Mëson nga eksperiencat profesionale dhe personale të ligjeruesit i cili ka një dekadë e më tepër përvojë në krijimin e ueb sajteve dhe aplikacioneve, dhe jo vetëm.
 • Je pjesëmarrës në ligjeratat e mysafirëve (guest speakers), figurat më eminente të botës së TI-së në trevat shqipfolëse.
 • Përpos aftësive teknike, pajisesh edhe me aftësi të buta (soft skills) të cilat janë çelës për një karrierë të suksesshme.
 • Ndërton më shumë se 5 projekte reale, përmes të cilave do të pasurosh portofolion tënde dhe bëhesh atraktiv për punëdhënësit.
 • Bëhesh pjesë e punës praktike që do t'u ofrohet pesë studentëve më të dalluar.
Studentat që fituan punë praktike në StarLabs

Përshtypjet e studentëve

"Jam shumë e kënaqur me ligjerimin tuaj. Fillimisht nga video leksionet e juaja në YouTube, pastaj edhe nga ligjerimi online (ndjekja e bootcamp-it). Kam mësuar shumë! Çdo gjë shpjegoheshte thjeshtë dhe qartë nga ana juaj. Fal jush sot jam pjesë e një internishipi. Ju falënderoj shumë!"

Antigona Salihu
"Para se të filloj të ndjekë Bootcamp 2021 "PER PROGRAMERA", njohuritë e mia për programim kanë qenë zero, ngaqë me profesion jam ekonomist. Trajnimi që kam ndjekur me Ylber Veliun ka qenë një trajnim tepër profesional, ku unë kam arritur të marr shumë njohuri në fushën e programimit gjegjësishtë në Ueb Development. Trajnimi është organizuar në atë mënyrë sa që ka qënë i përshtatshëm për fillestarë me zero njohuri në këtë fushë, gjithashtu edhe për persona tjerë që kan pasur njohuri dhe përvojë. Ylber Veliu është njeri me njohuri të jashtëzakonshme në IT, gjithashtu edhe mënyra e spjegimit dhe sqarimit të materialit të kursit nuk të lejon hapsirë për moskuptim ose keqinterpretim, duke e marr parasysh edhe faktin qe profi është në gjendje të përgjigjet për çdo pyetje ose sqarim lidhur me temat e kursit por edhe jashtë saj shpeshëherë duke tejkaluar kohën e parparë. Për mua ka qenë kurs që shumë ja ka vlejtur, me rishikim të videove të kursit dhe praktikim të vazhdueshëm të kodimit suksesi është i padiskutueshëm."

Premtim Muji
"Unë personalisht jam ndarë shumë i knaqur. Ashtu siç kam pas pritshmëritë ashtu edhe ka dalë, bile edhe më mirë. Për mua, deri më tani vlerësimi është 10/10, nuk kam asnjë ankesë. Shumë koncepte i kam mësuar rrënjësisht për një kohë shumë më të shkurtër se çe kam paramenduar."

Laurat Hajrullaaga
"Sa i përket pjesës së bootcampit mënyra që kemi kalu me module ka qenë e mirë, d.m.th kemi mësuar shumë gjuhë dhe si funksionojnë gjërat si në front-end ashtu edhe në back-end. Mënyra si ke ligjëruar ka qenë perfekte, gjithmonë ke qenë korekt në kohë dhe kur kemi pasur diçka për të pyetur na ke shpjeguar dhe ke marr kohë më shumë se çështë paraparë me orarë, gati asnjherë nuk e kemi përfunduar para kohe ligjëratat."

Benjamin Fazli
"Bootcampi i zhvilluar nga prof. Ylber Veliu më mundësoi që të marr disa nga njohuritë shumë të mira dhe për pasojë edhe të punësohem."

Ergys Llojaj
"Bootcampi #1 (2020) ka qenë një ndër trajnimet më kualitetive që kam ndegjuar deri më tani. Prof. Ylberi është i kyçur në akademi, dhe njëkohësisht edhe në industrinë e softuerit. Ky kombinim bën që bootcampi të jetë një ndër më të mirët në trojet shqipfolëse."

Enes Ismaili
"Ky bootcamp nuk është i pari që ndjek, por padyshim që ishte përvoja dhe eksperienca më e mirë që përjetova. E vlerësoj shumë faktin që profesori mirret personalisht me secilin student dhe sigurohet që çdokush t'i ketë kuptuar gjërat ashtu siç duhet. Mësimet hyjnë në detaje, nuk jane sipërfaqësore, prandaj dhe i ndihmojnë studentët në real life solutions."

Alina Spahiu
"Bootcamp-i më ka shërbyer shumë për tu avansuar, sidomos në pjesën e front-end, por duke mos anashkaluar edhe back-end. Ligjeratat që publikoheshin në YouTube ndihmonin shumë në rast se nuk ishim prezent apo kishim nevojë për përsëritje shtesë. Personalisht bootcamp-i më ka ndihmuar të jem më e aftë në realizimin e projekteve që kam punuar për klientët, dhe njohuritë e mara më kanë ndihmuar tejmase për punësim."

Engjellushë Rapuca
"Unë pata nderin të jem studente e prof. Ylberit për rreth 4 muaj, gjatë kësaj kohe kam mësuar teknologji të ndryshme, më e rëndësishmja kam fituar shprehi pune, dhe aftësi për të punuar në grup. Pas mbarimit të bootcamp-it mu ofrua praktikë, e më pastaj edhe pozitë pune full-time. Unë tash jam një programere, mund të bëhesh edhe ti – mos hezitoni se vërtetë ja vlenë shumë."

Teuta Hoti
"Pavarësisht nivelit të njohurive, eksperiencës dhe talentit tuaj në fushën e teknologjisë, “PER PROGRAMERA” është vendi ku secila paqartësi dhe ide e juaj, konsiderohet, trajtohet, merr përgjigje dhe kthehet në rezultat përkatësisht. Kjo, falë veçorive akademike, profesionale, organizuese dhe menaxhuese të Ylberit që e personifikojnë. Një kurrikulë që u shkon përshtati secilit prej jush duke konkretizuar punën tuaj praktike në aset të portfolios tuaj si dhe duke ofruar mundësi angazhimi në kompanitë partnere (rasti im StarLabs)."

Fikret Pajaziti
"Gjithçka filloi si shkas për të kaluar monotoninë e pandemisë. Mirëpo, më pastaj ligjerimi kualitativ dhe hapësira e mjaftueshme për interaktivitet u bënë shkaku kryesorë që ta ndjek bootcamp-in me entuziazëm. Motodologjia e organizimit të orës ishte e moderuar e jo klasike – mundësonte të gjithë studentët të kyçen në diskutime dhe prezantime të projekteve dhe kjo e bënte interesante dhe sfiduese në të njejtën kohë. Përtej aftësive profesionale që fitova, e që thënë të drejtën ishin përtej pritshmërive që kisha në fillim, gjithashtu ishte një mundësi e mirë për të krijuar një rrjet më të gjërë të shoqërisë (komunitetit)."

Merxhan Bajrami
"E kam ndjekur Bootcamp #1 vitin e kaluar (2020) të organizuar nga PërProgramera, pjesën e modulit PHP/Laravel. Mund të them që më ka pelqyer shumë struktura dhe organizimi i kursit. E mira ka qenë që jo vetëm ke fitu njohuri praktike, por profesori Ylber shpeshherë ka ndarë me ne edhe njohuri të përgjithshme rreth programimit, apo organizimit të punës, që e ka berë më të larmishëm dhe dobishëm kursin. U rekomandoj të gjithë të rinjëve që kanë deshirë me u avansuar në ketë fushë ta ndjekin këtë bootcamp."

Fitim Adili
"Ligjeratat janë shumë të qarta, dhe konceptet shpjegohen deri në detajin më të vogël. Ky trajnim i ka tejkaluar pritshmëritë e mia, dhe personalisht ua rekomandoj secilit që ta ndjekë bootcamp-in e rradhës. Për mua ka qenë investimi më i mirë që kam bërë në jetën time."

Gaz Lushtaku
"Qëllimi i ndjekjes së bootcamp-it ka qenë rifreskimi i njohurive si dhe mësimi i teknologjive të reja. Strukturimi i mirë dhe i detajuar i kursit, ligjerimi dhe mësimi i koncepteve, mënyra e gjetjes dhe zgjidhja e problemit, diskutimi i problemeve dhe përvojave të ndryshme kanë rezultuar në ngritjen time profesionale."

Ruzhdi Haxhiu
"Sa i përket trajnimit mund të them se struktura e kursit ishte e mirë organizuar - aftësitë e mia profesionale u rriten.
Kjo falë mënyrës së mësimdhënies tuaj, duke pasur parasysh se ishit shumë i përgatitur dhe njohës i mirë i fushës së ligjërimit. Poashtu pavarësisht të secilit nga pjesëmarrësit qoftë që kanë njohuri paraprake apo jo ligjërimi ishte aq i kapshëm sa që me anë të shembujve të përdorur dhe ilustrimit të tyre ishim në gjendje që gjithësecili ta kuptonim njësinë mësimore.
Ketë me të lehtë e bëri edhe materiali i ofruar si dhe ligjëratat të cilat mund të kishim qasje edhe në Youtube dhe të i shihnim edhe pas përfundimit të leksionit (njësisë mësimore)."

Ardiana Mujaj Rrahimi
"Këtë Bootcamp e vlerësoj si investimin dhe një ndër mundësitë më të mira që kam kapur deri më sot në zhvillimin tim profesional. Kurrikula ka qenë tejet e qartë dhe mirë e strukturuar me shumë detyra dhe projekte interesante. Po këta muaj janë sfidues, ditë dhe netë duke zgjidhur probleme dhe gabime por që patjetër përfitimi në eksperiencë është tejet i madh. Meritat dhe lavdatat përgjatë gjithë kësaj pune i takojnë padiskutim Instruktorit. Të faleminderoj shumë për mësimet, ndihmën, këshillat dhe diskutimet që i ke bo me neve. Personalisht të vlerësoj në listën e 5 mësuesve më të mirë që kam pas deri më sot në jetë."

Blerjan Gashi
"Ju keni qenë shtysa e parë që të filloj të merrem me programim (trajnimin që e kam mbajtur me ju vite më parë në Kumanovë). Edhe përgjatë Bootcamp-it kam mësuar tepër shumë gjëra, ishte tjetër nivel nga ai i pari. Puna në detyra dhe projekte reale më ka dhënë vetëbesim që të punoj përherë e më shumë dhe të kem vetëbesim. Jam shumë falënderues ndaj teje."

Egzon Sulejmani
"Një përvojë e paharrueshme intelektuale dhe emocionale! Bootcamp i Për Programera nuk është vetëm një Bootcamp i zhvillimit të uebit, është edhe një proces i zhvillimit personal. Me njohuritë e fituara tani jam në gjendje të zhvilloj aplikacione të ndryshme full-stack."

And Zeka
"Jam shumë me fat që kam qenë pjesë e këtij bootcampi. Për mua kjo ka qenë një mundësi që ma ka plotësuar ëndërrën (përfitimin e punës praktike). Kam mësuar tepër shumë. Sjellja jote dhe ligjerimi kanë qenë korrekte."

Enes Hamzaj
"Bootcamp-i më dha mundësinë për ta kuptuar se si funksionon bota e padukshme e softuerit. Përpos njohurive që mora, e që ishin të shumta. Elementi më i rëndësishm është entuziazmi dhe durimi i Ylberit gjatë ligjerimit. Më ka mbështetur në çdo proces të punës dhe më ka bërë që të më kthehet vullneti për t’u marrë seriozisht me programimin. Mezi pres të marr pjesë në projektin e dytë që ka organizuar Ylberi, dhe jo vetëm në këtë, por, do të marr pjesë në çdo iniciativë të tijë ngase kam fituar besim të plotë. Provoje, të garantoj për një eksperiencë të përkryer."

Ledion Kukaj

Syllabusi

 • Rrjetet kompjuterike
 • Interneti
 • HTTP Protokoli
 • Ueb shfletuesi
 • Teknologjitë e ueb-it
 • Njohja me mjetet e punës, instalimi dhe konfigurimi

 • Çka është Version Control
 • Instalimi dhe konfigurimi
 • Si krijohet një repository
 • Krijimi dhe strukturimi i .md skedës
 • Skeda .gitignore
 • Si klonohet një repository
 • Degët (branches)
 • Shtimi i skedave/skedarëve dhe commit
 • Ngarkimi (push)
 • Shkarkimi (pull)
 • Bashkimi (merge)
 • Revizionimi
 • Komanda tjera

 • Hyrje në HTML5
 • Struktura e dokumentit
 • Meta etiketat
 • Teksti
 • Listat
 • Linqet
 • Imazhet
 • Tabelat
 • Format
 • Puna me audio dhe video
 • Elementet e reja të HTML5
 • HTML5 APIs

 • Hyrje në CSS 3
 • Teoria e ngjyrave
 • Modeli i kutisë
 • Selektorët
 • Selektorët e atributeve
 • Stilizimi i tekstit, listave, linqeve, tabelave; dhe formave
 • Stilizimi i imazheve
 • Manipulimi i mënyrës së paraqitjes së elementeve
 • Pozicionimi i elementeve
 • Dukshmëria e elementeve
 • Definimi i variablave
 • Importimi i stileve përmes @import
 • Hijezimi i kutive
 • Tranzicionet dhe animacionet
 • Transformimet
 • Flexbox
 • Grid Layout
 • Strukturat fikse dhe të adaptueshme
 • Krijimi i pamjeve të adaptueshme (Responsive design)
  • Media Queries
 • CSS preprocessor
  • Sass: Syntactically Awesome Style Sheets

 • Hyrje
 • Definimi i strukturave
 • Përmbajtja
  • Tipografia
  • Imazhet
  • Tabelat
  • Figurat
  • Format
 • Komponentat (Components)
  • Alerts
  • Badge
  • Breadcrumb
  • Buttons
  • Button group
  • Card
  • Carousel
  • Collapse
  • Dropdowns
  • Forms
  • Input group
  • Jumbotron
  • List group
  • Media object
  • Modal
  • Navs
  • Navbars
  • Pagination
  • Popovers
  • Progress
  • Scrollspy
  • Spinners
  • Toasts
  • Tooltips
 • Utilities
  • Borders
  • Clearfix
  • Close icon
  • Colors
  • Display
  • Embed
  • Flex
  • Float
  • Image replacement
  • Interactions
  • Overflow
  • Position
  • Screen readers
  • Shadows
  • Sizing
  • Spacing
  • Stretched link
  • Text
  • Vertical align
  • Visibility
 • Zgjerimi i funksionaliteteve
 • Krijimi i një projekti

 • Hyrje në JavaScript
 • Shprehjet
 • Blloqet
 • Komentet
 • Tipet e të dhënave
 • Variablet
 • Konstantat
 • Dallimi ndërmjet var,let, dhe const
 • Fushat e qasshmërisë
 • Operatorët
 • Kushtet
  • If, If-Else, If i ndrërthurur
  • Switch
 • Unazat
  • For
  • While
  • Do-While
 • Funksionet
  • Definimi i funksionit dhe konceptet bazë
  • Funksionet boshe (void functions)
  • Parametrat e funksionit
  • Aktivizimi i funksionit dhe ndarja e atributeve
  • Funksionet që kthejnë vlerë
  • Funksionet me sintaksë shigjetë (Arrow functions)
  • Funksionet anonime
  • Funksionet e rendit të lartë (High-order functions)
  • Funksionet rekurzive
  • Parametrat e mbetur (Rest parameters)
 • Vektorët
 • Funksionet e vektorëve
 • Sintaksa Spread
 • Destrukturimi i vektorëve
 • Trajtimi i përjashtimeve
 • Template literals
 • Programimi i orientuar në objekte
 • Object literal
 • Destrukturimi i objekteve
 • Karakteristikat e kalkuluara (Computed properties)
 • Modulet (Krijimi, exportimi/importimi)
 • Premtimet (Promises)
 • Programimi asinkron (Async/Await)
 • Document Object Model (DOM)
 • Manipulimi i DOM-it
 • Events
 • Ajax
 • Instalimi dhe manaxhimi i paketave përmes npm (Node Package Manager)
 • Konsumimi i API-ve përmes Axios

 • Hyrje
 • Përgatitja e ambientit të punës
 • Si krijohet një projekt
 • React elementet
 • React Document Object Model
 • Komponentat
 • JSX
 • React props
 • Eventet
 • Puna me ueb forma
 • Menaxhimi i gjendjes (State Managment)
 • React Hooks
 • Linjat (routes) / React router
 • Konsumimi i APIs
 • Testimi i aplikacionit
 • Si me e deploy (kalu online) një React aplikacion

 • Hyrje në MySQL
 • Instalimi dhe përdorimi i aplikacionit MySQL Workbanch
 • ER Diagramet
 • Tipet e të dhënave
 • Krijimi, Leximi, Azhurnimi; dhe Fshirja e të dhënave
 • Funksionet agregate
 • Puna me datën dhe kohën
 • Relacionet
 • Indekset
 • Përdorimi i Join-ave
 • Procedurat dhe funksionet e ruajtura
 • Optimizimi

 • Hyrje në PHP
 • Sintaksa
 • Variablat
 • Konstantat
 • Operatorët
 • Kushtet
 • Unazat
 • Funksionet
 • Funksionet e integruara
 • Vektorët
 • Funksionet për punë me vektorë
 • Regular expressions
 • Trajtimi i përjashtimeve
 • Programimi i orientuar në objekte
 • Puna me skeda dhe skedare
 • Puna me bazat e të dhënave
 • Karakteristikat e ueb-it
 • Sesionet
 • Gurabiat (Cookies)
 • Puna me ueb forma
 • Ngarkimi i fajllave në servues
 • Superglobalet – REQUEST, GET, POST, SERVER
 • Karakteristikat e HTTP-së – headers, autentifikimi, status kodet, etj
 • Aspekte të sigurisë në PHP
 • Si me e deploy (kalu online) një PHP aplikacion

 • Pse Laravel?
 • Përgatitja e ambientit të punës
 • Çka është MVC?
 • Struktura e një Laravel projekti dhe domethënja e secilës skedë dhe skedarë
 • Mjeti Artisan – Çka është dhe cilat janë komandat që i mundëson?
 • Linjat
 • Pamjet
  • Blade template engine
 • Kontrollerët
 • Modelet
 • Laravel Eloquent dhe Query builder– puna me baza të të dhënave
 • Requests, Responses, dhe Middleware
 • Puna me ueb forma
  • Ngarkimi i skedave/skedarëve në servues
 • Autentifikimi
 • Lejet (Permissions) dhe Autorizimi
 • Krijimi dhe konsumimi i API-ve
 • Email-at dhe njoftimet
 • Si me e deploy (kalu online) një Laravel aplikacion
 • Ekosistemi i Laravel (Valet, Forge, Passport, Cashier, etj.)

 • Hyrje në Python
 • Sintaksa
 • Variablat
 • Konstantat
 • Operatorët
 • Kushtet
 • Unazat
 • Funksionet
 • Funksionet e integruara
 • Vektorët
 • Dekoratorët
 • Gjeneratorët
 • Regular expressions
 • Trajtimi i përjashtimeve
 • Programimi i orientuar në objekte
 • Puna me skeda dhe skedare
 • Puna me bazat e të dhënave

 • Pse Django?
 • Përgatitja e ambientit të punës
 • Çka është MVT?
 • Struktura e një Django projekti dhe domethënja e secilës skedë dhe skedarë
 • Mjeti manage.py – Çka është dhe cilat janë komandat që i mundëson?
 • Linjat
 • Pamjet (Templates)
  • Jinja template engine
 • Views (Kontrollerët)
  • Views të bazuara në klasa
 • Modelet
 • Asetet statike
 • Format
 • Puna me baza të të dhënave
 • Django Admin
 • Puna me ueb forma
  • Ngarkimi i skedave/skedarëve në servues
 • Autentifikimi
 • Lejet (Permissions) dhe Autorizimi
 • Krijimi dhe konsumimi i API-ve
 • Email-at dhe njoftimet
 • Si me e deploy (kalu online) një Django aplikacion

 • 10 aftësi që të bëjnë atraktiv për punëdhënësit
 • 5 pararekuizitat para aplikimit për punë
 • Si me e kriju një CV profesionale
 • Si me e shkru një letër motivuese atraktive
 • Tips & Tricks për intervistën tënde të parë
 • Dita e parë në punë
 • 5 cilësitë e një teamplayer-i të shkëlqyer
 • Çdo ditë 1% më i mirë
 • Kapërcimi i shtegut (ku pasi të jem lodhur me kompaninë e parë)

 • Dyqan online (e-commerce platformë)
 • Sistem për menaxhimin e përmbajtjes (Content Managment System - CMS)

Pyetjet e shpeshta

Si realizohet bootcamp-i?
Të gjitha sesionet e bootcamp-it realizohen online përmes aplikacionit Zoom.
Cila është metodologjia e punës?
40% ligjerim / 60% praktikë (projekte).
Ligjerim, studim individual (i pavarur), punë në grup, kodim live, pair programming, kuize, detyra shtëpie.
Cilat aftësi do t'i përfitoj nga bootcamp-i?
Pas përfundimit të bootcamp-it ju do të jeni në gjendje të kodoni një ueb sajt apo ueb aplikacion nga zero deri në produkt final me të gjitha karakteristikat e aplikacionit modern.
Gjithashtu do të pajiseni me aftësi të buta (soft skills) të cilat do të luajnë një rol kyç në karrierën tuaj.
Sa do të zgjasë komplet bootcamp-i, dhe në çfarë periudhe synohet të realizohet?
Bootcamp-i do të zgjasë 200 orë / 5 - 6 muaj
Sa herë në javë organizohen sesionet?
Tre herë në jav nga 3 orë akademike.
Për çfarë arsye keni bërë përzierje të teknologjive për back-end?
Në mënyrë që studenti të njihet me dy alternativa dhe të bëjë përzgjedhjen e teknologjisë që i pëlqen dhe përshtatet planeve të karrierës apo punëdhësit potencial.
Sa projekte do të realizohen përgjatë bootcamp-it?
Pas çdo përfundimi të modulit do të realizohet projekt në mënyrë që të zotërohet mirëfilli teknologjia në fjalë. Në total do të realizohen rreth 5 - 10 projekte.
Sa kushton, dhe si bëhet pagesa?
I tërë bootcamp-i (200 orë) kushton 200 Euro.
Pagesa bëhet përmes transaksionit bankar.
A do të ketë ndonjë lehtësim në raport me pagesën?
Studentët mund të paguajnë në dy këste, 2 herë nga 100 Euro.
A jepet çertifikatë pas përfundimit të bootcamp-it?
Çdo student pajiset me çertifikatë digjitale valide pas përfundimit të Bootcamp-it.
A punësohem pas përfundimit të bootcamp-it?
Me ndjekjen e mirëfilltë të bootcamp-it ju do të zotëroni njohuri me të cilat do të jeni të përshtatshëm për një pozitë Praktikant ose Junior Developer (në varësi prej përkushtimit).
Ne do të ju promovojmë si në platformat që posedojmë ashtu edhe tek personat që njohim, mirëpo, nuk ju premtojmë punësim të sigurtë.
Pesë studentët më të dalluar do të përfitojnë punë praktike pas përfundimit të bootcamp-it.

Ligjeruesi

Ylber Veliu
Ylber Veliu

Software engineer

Ylber Veliu, ka lindur më 1990 në Kumanovë, Maqedonia e Veriut.

Shkollën fillore dhe të mesme e ka përfunduar në vendlindje, ndërsa, fakultetin e "Shkencave Kompjuterike" në Shkup.

Aktualisht (paralelisht) është duke ndjekur studimet master në UBT në Prishtinë, drejtimi "Inxhinieria e uebit" dhe në UNT në Shkup, drejtimi "Inxhinieria softuerike e aplikuar".

Është themelues dhe ligjerues në platformën edukative PËR PROGRAMERA.

Punon si zhvillues softuerik me kohë të plotë dhe konsulent me kohë të pjesshme në kompani zviceriane dhe britanike.

Lexo më tepër

Regjistrohu

Rezervo ulësen tënde
Numri i studentëve është i kufizuar